Indrazneste-ti inflorirea – o abordare psiho-spirituala asupra procesului de dezvoltare personala.

Oare cati dintre noi nu am auzit, cel putin o data in viata, povesti despre vrajitoare?

Atunci cand vorbim despre vrajitoare, ne putem imagina usor, o batrana Imbracata bizar, care face si spune lucruri de neinteles, asta in cazul in care nu suntem fani  Netflix care ne aduce o imagine a unei femei frumoase, salbatice alergand goala prin padure.

Cu ceva timp in urma, am citit aceasta definitie care imi place si cu care rezonez foarte mult: „o vrajitoare este o femeie care isi foloseste propria magie personala pentru a invata despre ceea ce o inconjoara”. Iar a practica magia este despre a tine responsabilitatea unei viziuni.

De obicei, ma prezint ca fiind psihoterapeut, unul dintre rolurile din viata mea actuala, dar dincolo de acest rol si altele importante deopotriva, sunt o femeie pasionala si o exploratoare a Vietii, iubesc cartile, cafeaua si zilele insorite.

Cu responsabilitate,  imi asum si imi ascult chemarea inimii de a aduce calea Dare Your Blossom® in manifestare.

O viziune care sustine abordarea procesului psihoterapeutic ca pe o oportunitate unica de a descoperi si a ne exprima frumusetea interioara si exterioara si care creeaza spatiul de siguranta ce ofera o harta concreta a integrarii procesului de trezire spirituala in acest aici si acum care conteaza.

In cele mai simple cuvinte, DareYourBlossom vorbeste despre:

▪ o conexiune profunda cu corpul nostru,

▪ libertatea de a explora si de a exprima sexualitatea noastra constienta,  

▪ ca o modalitate de a ne conecta la noi insine, la lumea din jurul nostru si de a trai o viata Implinita.

Sa fiu aici, in acest moment al vietii mele, inseamna foarte mult pentru mine. Intentia mea pura este ca, impartasind aceste idei cu voi, sa sustin si sa dau nastere unor comunitati de oameni mai prezenti, mai iubitori si mai expresivi.

Cand daruim si primim esenta noastra dintr-o inima curata, vindecarea profunda este posibila. Cand suntem intr-o stare de grija si compasiune autentica, cream un efect inaltator asupra oamenilor din jurul nostru.

Procesul de dezvoltare personala poate fi unul infloritor.

Dar, sa fim sinceri, nimeni nu infloreste peste noapte!

Daca suntem treziti si daca ne uitam In jur, este usor sa vedem cum planeta noastra a inceput sa se transforme intr-o „gradina” a razboiului si a suferintei. Chiar daca aparent suntem cu totii conectati si ne putem impartasi virtual viata cu mai multi oameni decat oricand, exista multa izolare si alienare.

In spatiul terapeutic, unde intalnesc de obicei oamenii, tot ceea ce aud este: „vreau sa traiesc, vreau sa ma vindec, vreau sa invat sa iubesc si sa ma las iubit, vreau sa fiu, vreau sa ma bucur de viata, vreau sa daruiesc, vreau sa experimentez, vreau sa zbor, vreau sa indraznesc, vreau sa cresc, sa-mi gasesc scopul vietii, sa imi aduc aportul pentru binele universal.”

Atatea intentii mari… fara a sti care este primul pas ce se cere a fi facut. Si uneori, o intrebare este cea care ar putea deschide spatiul pentru o noua perspectiva.

O intrebare de auto-reflectie.

Esti gata sa renunti la mastile neputintei? Sau doar pretinzi acest lucru?

Si probabil, va Intrebati: Care este legatura intre acest sentiment de neputinta si energia noastra sexuala?

Wilhelm Reich, pionierul terapiei somatice (si autorul cartii Functia orgasmului) vorbeste despre implicatiile vaste ale deconectarii noastre de la sexualitatea naturala si despre implicatiile asupra sanatatii psihice. Acest autor spune: „Multe boli devastatoare pot sa apara pentru faptul ca omul este singura specie care nu urmeaza legea naturala a sexualitatii. . . sanatatea psihica depinde de potenta orgastica.”

Ca terapeut specializat in lucrul cu trauma, spun, cu asumare, ca umbra colectiva a abuzului sexual de pe aceasta planeta ramane inca ascunsa, interzisa,  negata. Iar asta face sa simtim rusine in exprimarile noastre sexuale naturale si extatice. M-am prezentat ca fiind femeie, dincolo de rolurile mele in aceasta societate. Si dau voce femeilor carora nu li se ofera niciun sprijin, nicio inspiratie, nici un model de urmat pentru a sti cum arata o sexualitate integrata si vindecata. Ni se spune sa o ascundem sau sa traim cu vinovatie si rusine. Sistemele noastre spirituale nu fac exceptie; majoritatea sunt pline de distorsiuni si reguli anti-feministe. Chiar si cele mai tantrice modele sunt prezentate prin prisma acestei distorsiuni.

Femei si barbati, suntem cu totii ca niste copaci care nu pot primi lumina soarelui. Celulele noastre stem sunt inchise. Doar supravietuim. Nu inflorim. Frica blocheaza energia inimii barbatului si expresia deplina personala a femeii, iar cheia este deschiderea catre iubirea adevarata.

Prin iubire si devotament, putem cataliza pe deplin aceasta trezire, prin practica spirituala, dar si prin lucruri practice.

Aceasta trezire a celulelor stem este un act de alchimie profunda, este stiinta iubirii. Tanjim dupa iubire, dar in acelasi timp ne este atat de frica sa fim indragostiti si sa ne exprimam dragostea. Suntem confuzi, pierduti si Infometati sa gasim noi moduri de a ne explora si de a ne exprima.

Si da, cred ca, atunci cand suntem profund conectati la corpul nostru fizic, cand ne asumam libertatea de a explora si exprima in mod constient senzualitatea si sexualitatea noastra, suntem mai fericiti, mult mai increzatori in viata si mai putin predispusi la violenta.

In  ADN-ul nostru exista un vast potential spiritual si biologic. Si avem puterea sa il trezim din nou. Amintirile genetice atat ale iubirii, cat si ale durerii exista in interiorul nostru si asteapta ca noi sa alegem o cale.

Atunci cand avem curajul sa alegem iubirea, devenim mame si tati ai noului pamant.

Darurile noastre genetice se trezesc si infloresc. Ne putem recupera mostenirea in ceea ce priveste iubirea, vindecandu-ne trauma ancestrala. „Epigenetica iubirii” detine cheia vindecarii noastre.

Cercetarile arata ca hranirea, atingerea primara, starile de iubire si siguranta modifica, de asemenea, foarte puternic expresia genetica in mod pozitiv. Si, asa cum amprentele negative pot fi transmise generatiilor viitoare, la fel se intampla si in cazul celor pozitive.

Hranirea si sustinerea, si in special puterea iubirii unei mame, pot inversa de fapt daunele acumulate din karma epigenetica ancestrala.

Este vorba despre curajul de a vedea clar, despre asumarea unor noi responsabilitati, despre a spune „da” procesului de transformare si vindecare.

Claritatea apare atunci cand mintea si corpul sunt relaxate.

Angajamentul apare atunci cand exista o dorinta.

Transformarea apare atunci cand nu te mai astepti.

Cand suntem autentici, fara sa cautam scuze, cand suntem imputerniciti, aliniati cu intuitia si intelepciunea noastra profunda, cand nu ne mai este frica sa ne  exprimam adevarul personal, sa ne onoram propria frumusetea si frumusetea pe care o recunoastem in cei din jurul nostru, cand suntem dispusi sa gasim  curajul de a straluci in lume si de a accepta provocarile care apar ca oportunitati, sa crestem si sa ne dezvoltam, cand suntem expresivi  si lasam emotiile noastre fie exprimate, cand suntem liberi sa intrupam  sexualitatea si sa nu o folosim pentru a manipula sau pentru a-i forta pe ceilalti sa ne indeplineasca nevoile, devenim cel mai frumos dar in viata pentru noi si pentru oamenii din jurul nostru.

Si poate, „cel mai frumos”… ar putea fi prea mult pentru unii dintre voi, iar altii ma pot percepe ca fiind naiva sau ca nu sunt in contact cu realitatea… Pentru mine, darul frumusetii inseamna recunoasterea frumusetii in orice lucru si a o arata tuturor.

Frumusetea presupune liniste, este despre a te opri sa vezi floarea care a inflorit intr-un copac sau o floare care infloreste doar pentru o noapte. Inseamna sa ai timp. Frumusetea este despre fiecare moment in care zambesc sincer. Cand aduc bucurie mie si copiilor mei. 

Si de fiecare data cand recunosc frumusetea in altii, le spun acest lucru.

Rostesc cuvinte frumoase: multumesc, mi-e dor de tine, te iubesc, imi place de tine.” Frumusetea inseamna sa gasesc ceva frumos in fiecare persoana cu care vorbesc, chiar daca este o conversatie dificila si provocatoare.

„A vedea” frumusetea nu este un act pasiv. De fapt, este unul activ si plin de putere. Cand vezi frumusetea mai presus de orice altceva, transformi harta realitatii. Si atunci cand hartile tale interne sunt impodobite cu frumusete, lumea ta exterioara este, de asemenea, infuzata cu pace si splendoare.

Buddha spune: „Daca am putea vedea miracolul unei flori, in mod clar intreaga noastra viata s-ar schimba”. Intreaga noastra viata interioara … acesta este locul de unde incepe totul.

Dare Your Blossom este povestea mea, cum la fel de bine poate fi si a ta…

In procesul personal de dezvoltare, eu m-am descoperit ingrijind si iubind aceasta calitate din mine pe care am numit-o metaforic „vrajitoare”. Indraznesc sa traiesc, sa visez, sa explorez, sa iubesc, sa ma descopar, sa manifest magia vietii.

Indraznesc. Nu doar pretind.

1 thought on “Indrazneste-ti inflorirea – o abordare psiho-spirituala asupra procesului de dezvoltare personala.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *