Printesa….sau Regina?

Fiecare femeie are o poveste.
Si adesea femeilor le este frica sa dezvaluie cine sunt cu adevarat si sa impartaseasca lumii ceea ce conteaza cu adevarat pentru ele.

Vorbim si scriem (ne ascundem) in citate frumoase pe Facebook si Instagram despre roluri, scop, misiune divina, sacru feminin, vindecare, asumare, dar cat oare din toate acestea exista cu adevarat în Viata noastra?

Femeia zilelor noastre, crescuta in cultura occidentala, este în esenta izolata și reticenta la ajutorul pe care din punct de vedere istoric, femeile l-au primit cu privire la rituri de trecere, spiritualitate, relatii, educatie parentala, arte, supravietuire, nu accepta importanta mentoratului pentru a-si desavarsi procesul si indeplini chemarea.

Astazi o să afli ceva ce poate pana acum nu ai stiut  despre mine si povestea devenirii mele, mai exact, curajul, respectul si smerenia cu care am spus DA mentoratului in Viata mea!

„…….”Sit like a Queen!” mi-a spus pe neașteptate ea. Am privit încurcata tronul de piatra, acceptand timid jocul. M-am apropiat incercand sa-mi gasesc locul si pozitia de Regina. Cerusem asta, nu ? Sa fiu la carma Vietii mele. Ce ar fi putut fi atat de complicat sa ma asez pe acest tron cu un aer de Regina. …(fragment, DareYourBlossom)…..”

Cred ca acela a fost momentul in care, la un anumit nivel am stiut ca s-au orchestrat multe în culise si in numele destinului meu, ca va fi dificil, daca nu imposibil, sa fiu regina si sa pretind ca traiesc o viata epica atunci cand nu inteleg adevaratul sens al provocarilor mele, cat nu m-am împacat cu circumstantele traumatizante din trecut,  cat sunt sau raman naiva cu privire la modul în care functioneaza cu adevarat viata.

A fost momentul in care mi-am acceptat si asumat misiunea, cand am ieșit din propria frica si gandire limitativa si am inceput sa devin mai pregatita sa ma prezint celor de langa mine ca ceea ce Sunt.

Astazi este randul tau sa te intrebi, unde esti si cine sunt oamenii tai?

Cu totii avem un scop pentru care suntem pe aceasta planeta chiar acum, și fara a simti aceasta provocare ca fiind o situatie de viata si de moarte, viata ta poate fi epica, depinde doar de deschiderea spre a  ințelege cu claritate rolul tau si de a spune da chemarii tale.

Doar atunci cand vei putea accepta ca fiecare eveniment de viata pe care l-ai experimentat s-a intamplat pentru tine și nu impotriva ta, te vei putea deschide profund spre scopul pe care il cauti. Si…,  nu ai idee cate vieti vor fi afectate pozitiv atunci cand o femeie a decis sa „joace mare”!

Sunt Florica Motoc, psihoterapeut integrativ, specializat in lucrul somatic cu sexualitatea si trauma sexuala, trainer si explorator pasionat al Vietii, si provocarea pe care ti-o propun astazi este acest exercitiu profund al onestitatii cu tine insati, pentru care, este important sa stii ca:

Daca rana originala este inca nevindecata,  exista pericolul sa fii doar o printesa care inca spera sa fie salvata de printul ei, care are nevoie ca totul sa fie perfect, pretinzand ca lumea sa-i fie servita pe o tava de argint.

Printesa are inca nevoie sa fie placuta cu orice pret, este instabila emotional, este naiva, evitanta,  traieste mult in fantezie, se asteapta ca viata sa fie perfecta,   asteapta sa fie salvata, se teme de provocari, se plange si blameaza.

La polul opus, o regina are siguranta de sine, este  inteleapta, confrunta cu incredere viata, isi construieste activ propria realitate, accepta ca exista un motiv pentru tot ceea ce se intampla, este centrata pe solutii, comunica direct, accepta indoiala celor de langa ea, este binevoitoare.

Asadar,… Printesa sau Regina?

DareYourBlossom®

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *